100 års fødselsdag for wide receiver duo!

Grand og FletchAmerikansk fodbold er et overflødighedshorn af statistikker i alle afskygninger. Uanset niveau holder de fleste spillere lidt styr på deres egne statistikker, om det så er runningbackens touchdowns eller linebackerens tacklinger. I Næstved Vikings holder vi også lidt styr på statistikker og milepæle, og i 2015 kan vores to alderspræsidenter holde 100 års fødselsdag sammen. Peter Fletcher (51) og David Grand (49) må nok siges at være landets ældste Wide Receiver duo og nok også mest erfarne. De to herrer har nemlig spillet amerikansk fodbold siden 1988 og 1987. Peter og David har i løbet af de henholdsvis 27 og 28 år spillet i rigtig mange klubber, og flere af dem som holdkammerater.

Peters introduktion til amerikansk fodbold kan dog dateres helt tilbage til England i 1974. Den dengang unge Peter havde set nogle highlights fra Superbowl og spillede derefter en light version sammen med 9 andre drenge. Kampen blev spillet med en punkteret almindelig fodbold, det blev dog ikke til mange forsøg da flere løb grædende hjem efter at have fået nogle buler og mærker. Flere år senere, efter at have været steward på Wembley stadion til en NFL kamp mellem Minnesota Vikings og St. Louis Cardinals (Ja, vi er altså langt tilbage i NFL historien nu), var kærligheden vakt. Det blev dog ikke før i 1988 at Peter startede med at spille for alvor.

Davids tilgang til sporten var ikke meget anderledes. Interessen blev vakt efter at have set en college kamp i TV, og i den forbindelse fået forklaret lidt regler af nogle amerikanere. David fik nys om en nystartet klub i København, Copenhagen Vikings som var den første klub i Danmark. Det blev dog kun til en enkelt træning da fremmødet var meget stort, og den unge mand var meget genert. I 1989 blev der startet en klub op i Næstved, og det blev startskuddet for Davids football karriere. Naestved Raiders var blandt de første 8 klubber i landet, og her stødte David sammen med endnu en Vikings mand, nemlig Head Coach Dian Sørensen.

Tilbage til England. Peter begyndte til træning hos Woking Generals, dog uden at spille kampe. Desværre splittede holdet op efter den sæson, som ellers bød på finalesejr og en imponerende scoringsrekord på 522 point for og 0 imod (inkluderet en kæmpe sejr på 128-0 mod Weymouth Warlords).  Året efter var det et stærkt reduceret mandskab som da også gik fra ”hero to zero”, med kun en enkelt sejr og 9 nederlag. Spillerne gav herefter holdet øgenavnet ”Woking Genitals”.

1993 blev året hvor vores to helte slår pjalterne sammen første gang. Peter flytter til Næstved, og erfarer at det nærmeste aktive football hold er i Slagelse (Slagelse Stingers). Han får kontakt til bl.a. Dian og David, og sammen tager de 3 til Stingers. Stingers lukker og slukker dog i 1994, så drengene tager videre til Herlev Rebels og spiller i Nationalligaen, hvor de når semifinalen mod Copenhagen Towers. Her bliver de løbet fuldstændig over ende af en runningback kaldet FA (Jep, det er nemlig ham som senere står i spidsen for Næstved Vikings som Head Coach i 8 år).

Peter og David spiller i forskellige klubber op igennem 00’erne. Næstved Devils, Rebels Dinos, Avedøre Monarchs, Roskilde Kings, et smut forbi Malmø for Davids vedkommende, for så at genforenes med Næstved igen.

Flere gange har vi hørt snak om at trække sig tilbage, men når træningen så starter op igen er både David og Peter at finde. Nu skriver vi 2015 og Dian er blevet Head Coach i Næstved Vikings. Dermed er de tre gamle drenge genforenet. Der er ingen tvivl om at kærligheden til sporten, menneskene i sporten og naturligvis deres evigt unge kroppe har været årsagen til de mange år i hjelm og pads. Hvor mange flere sæsoner det bliver til vil tiden vise. David siger selv at han spiller til han fylder 50, men samtidig vil han jo ikke stå tilbage for Peter (Og ham skal vi nok få lokket).

En hyldest til #42 David Grand Hansen og #88 Peter Fletcher.

 

Af Thomas "Ninja" Christiansen #99